Medewerkers

 

Bij DWvdH werken professionals (minimaal HBO) die opgeleid zijn en ervaring hebben binnen het onderwijs, jeugdhulpverlening en sport. Onze medewerkers hebben grote affiniteit met sport in brede zin van het woord en in het bijzonder met de respectvolle en waardige kant van vechtkunst. Belangrijker nog is dat onze medewerkers vol enthousiasme, zonder oordeel en onderzoekend contact maken met de deelnemers.

 

Michel Rem – trainer-coach

 

michel.png‘Na het afronden van mijn VWO en de HEAO communicatie werkte ik vijf jaar in verschillende marketing- en salesfuncties. Daarna haalde ik aan de CALO in Zwolle mijn eerstegraads bevoegdheid als docent bewegingsonderwijs. Ik heb 6 jaar gym gegeven op twee verschillende middelbare scholen en werkte als decaan en afdelingscoördinator. Daarna werkte ik gedurende twee jaar als zelfstandige gezinscoach en trainer binnen de jeugdhulpverlening en het onderwijs.

‘In mijn begeleiding van jongeren heb ik de waarde van oprecht en authentiek contact ervaren. Zij hebben iemand nodig die echt luistert en er echt voor hen is. Sport is voor mij het ideale middel om snel een vertrouwde band op te bouwen en om concrete sociale vaardigheden aan te leren. Daarnaast heb ik ervaren dat gedragsverandering bij jongeren mogelijk is als 1 coach hen helpt op alle belangrijke gebieden van hun leven. Helemaal als die coach deze jongeren helpt met het openen van deuren en daarmee kansen creëert die er anders niet zouden zijn. Vanuit deze ervaringen is het voor mij een hele logische stap om een centrum op te richten waar wij dit geïntegreerd aanbieden’.

 


Lucas Defares – trainer-coach

 

Foto_Lucas.jpgLucas heeft na zijn opleiding MWD 16 jaar met Multi probleem jongeren en gezinnen gewerkt.Veel van deze jongeren waren dak en thuisloos. Al snel zette Lucas sport in als middel om met jongeren te werken. Voetballen, hardlopen en thai boksen. Hij merkte dat het voor iedereen goed is fysiek bezig te zijn. Lucas gaat er van uit dat fysieke beweging leid tot mentale beweging!

Sport en spel is een effectief middel. Het lichaam liegt niet; verbaal kunnen we een boel verbergen fysiek is dat een stuk ingewikkelder! Veel hulpverleners weten dat 90 procent van onze communicatie non verbaal is. Toch zijn we geneigd om de tijd vol te praten.

Toen Lucas in contact kwam met het rots en water programma en hij een post HBO opleiding volgde maakte hij de stap naar het trainen en coachen van professionals. Ook hier zet hij sport en beweging effectief in! Juist de combinatie van werken met jongeren en met professionals houdt Lucas scherp.

Bij De Weg van de Held is Lucas op zijn plek, een goede balans van sport en hulpverlening, effectieve trajecten die en doelmatig uitgevoerd worden en voor veel plezier en resultaat bij de trainers en de deelnemers zorgen.

 

John Dekker - trainer, coach

 

john.JPGNa een aantal jaren in loondienst als pedagogisch medewerker in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt , is John is sinds 2005 werkzaam als freelance coach/counsselor/begeleider. Zo is hij werkzaam als gezinscoach bij gezinnen met één of meer kinderen met een autistische stoornis, werkt hij als begeleider en leerkracht-coach op een basisschool voor kinderen met leerproblemen en/of autisme, werkt hij als motivator/inspirator/coach voor een basisschool om het leerklimaat en de onderlinge verhoudingen te verbeteren en heeft hij een zelfstandige praktijk voor counselling & coaching. Daarnaast heeft hij gewerkt als taalbal-docent, waarbij allochtone mannen het leren van de Nederlandse taal combineren met voetbaloefeningen.

 

“ Ik geloof dat het bieden van vertrouwen en positiviteit mensen kan helpen in het groeiproces van hun leven. Door dit te bieden en mensen te steunen en coachen in dit proces heb ik gemerkt dat mensen in staat zijn om de moeilijkheden en uitdagingen die zij daarbij kunnen ervaren, het hoofd kunnen bieden. Daarnaast heb ik gemerkt dat je mensen mag aansporen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit is wat ik het liefste doe: mensen helpen om grip te krijgen op hun eigen leven zodat ze hun eigen keuzes durven te maken en hiervoor de verantwoordelijkheid kunnen nemen. “

 

 

Michiel van den Anker - Studieloopbaanadviseur


foto_michiel2.jpgNa als onderzoeker bij het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu gewerkt te hebben heeft Michiel er 15 jaar geleden voor gekozen om aan de slag te gaan als studiekeuzebegeleider / loopbaanadviseur. Zijn ervaringen met het trainen, begeleiden en motiveren van jongeren bij de volleybalvereniging en de scouting waren daarbij een grote stimulans.

Momenteel is Michiel adviseur loopbaanbegeleiding bij het ROC Midden Nederland. Daarnaast heeft hij Loopbaanregie opgericht; een zelfstandig bureau gespecialiseerd in adviseren en ondersteunen van jongeren bij het maken van keuzes van studie, werk en loopbaan. Hij is een ervaren loopbaan-professional die met enthousiasme een persoonlijke begeleiding op maat aanbiedt. Met Loopbaanregie wil Michiel ook de uitdaging aangaan om coaching in de praktijk te combineren met de huidige communicatie- en leermiddelen zoals social media, online coaching en gaming.

 

 

 

Marta Mlicka - trainer

 

marta.jpg“Na mijn opleiding Small Business and Retail Management aan de Hogeschool Utrecht ben ik gaan werken als bokstrainer, fitnessinstructeur en personal coach bij diverse fitnesscentra, boksscholen en grotere organisaties als het KLPD en Rijkswaterstaat. De laatste twee jaar heb ik ervaring opgedaan met het coachen en trainen van ROC-leerlingen en het jeugdteam van een Utrechtse boksvereniging. Voor mij is boksen het perfecte middel om jonge meiden te trainen om sterker te worden; en dan heb ik het niet alleen over fysieke kracht!”

 

 

Pim van den Broek - tai chi instructeur

 

IMG_0220.jpgPim van den Broek is Rijkserkend Leraar Martial Arts en heeft een tai chi school in Amsterdam. Hij geeft les in tai chi chuan, maar hij heeft in het verleden ook kempo, pencak silat en taekwondo beoefend. Naast zijn eigen school geeft hij bedrijfsworkshops waarbij de nadruk ligt op lichamelijk werk in combinatie met communiceren. Door gebruik te maken van tai chi principes wordt gewerkt aan een meer moeiteloos en ook conflictvermijdend handelen.

"Het eerste waar ik mee werk is houding, dit is veel belangrijker dan men vaak in de gaten heeft. Werken aan een goede houding zorgt voor een evenwichtige uitstraling en dat je lekker in je vel zit. Je geeft hiermee nonverbale signalen af naar je directe omgeving die conflicten kunnen aantrekken of vermijden. Van daaruit werk ik meestal met energiebehoud. Als je met een iets zachtere en moeiteloze aanpak leert handelen heeft dat een positief effect op de dingen waar je mee bezig bent en blijft de energie dichter bij jezelf."